Sønderjyllands nye destination for lejrskoler og studieture

Lejrskole eller studietur til Vadehavet 
Studieophold skaber som en del af skolernes pædagogiske tilbud bl.a. muligheden for at styrke sociale relationer i klassen, stifte bekendtskab med lokale kulturer og arbejde med faglige elementer i naturen. Sønderjyllands geografiske placering i grænselandet giver også anledning til en tur over grænsen for at afprøve elevernes tyske sprogfærdigheder.  

Lejrskoledestination
Vi samarbejder med en række lokale eksperter i Tønder Kommune, som alle kan være behjælpelige med at tilrettelægge program til lejrskolen eller studieturen med udgangspunkt i f.eks. samfundsfag, biologi, naturfag, geografi, arkitektur, danmarkshistorie, madkundskab eller en kombination af ovenstående.
Vi har også gode lokale samarbejdspartnere, der er parate til at indkvartere klassen på et dejligt vandrehjem, aktivitetscenter, marskgård, bondegårdsferie med beliggenhed i Tøndermarsken eller nationalparken. Bl.a. sanketure og klasseopgaver udarbejdet af Naturcenter Tønnisgård og Museum Sønderjylland. 

Skolekonkurrencen:  
En kommende årlig begivenhed for udskolingselever afholdes ved madlavningsdyster under temaer som sund kost, økologi og lokale råvarer. De tilmeldte hold skal i egne lokaler i løbet af skoleåret sammensætte en sund menu med økologi og lokale råvarer fra Nationalpark Vadehavet. 

Med dette initiativ ønsker Vadehavsbureauet at inspirere skoleelever med ny viden om sund kost og lokale råvarer.  

 

Udforsk på 2 hjul i et roligt tempo de smukke naturområder i Tøndermarsken, langs landegrænsen ved Gl. Frederikskog, Nørremølle, Saltvandssøen og mellem Vidåslusen og Emmerlev Klev.   

Nationalpark Vadehavet kan skabe rammerne for en faglig og spændende lejrskole. Eleverne vil opleve en natur som ikke findes andre steder i landet. En natur der byder på fantastiske emner om tidevand, trækfugle, sæler, biodiversitet i et landskab, der hele tiden er under forandring.

Benyt vores lejrskoletilbud for 2022. Vi hjælper gerne med at sammensætte et udflugtsprogram i samarbejde med underviserne, så det passer til klassens faglige niveau og interesser.

Kontakt os for at høre nærmere om lejrskoler eller studieture i Tønder Kommune. 

 

 

 

Læs mere om vores historiske dagudflugter f.eks. i egen bil til Tøndermarsken, Christiansfeld, Ribe og Aabenraa, hvor vi møder vores guider til spændende rundvisninger. 

Læs mere om vores Aktiv Gastro Tours med oplevelser i naturen, respekt for lokale råvarer og muligheden for afpasset motion i den friske luft.  

Læs mere om vores firmaarrangementer og personaleture for små og store grupper fra arbejdspladsen