Aktiv i naturen med guide til østerssafari, sanketure og sort sol

For alle madelskere kan vi i samarbejde med Vadehavets Oplevelser på Højergård inviterer til nogle spændende timer i gårdkøkkenet.

Vi kan også besøge en lokal rejevirksomhed i Havneby, hvor fiskerne fra Rømø stævner ud for at fange Rømø rejer til eksport. Når tidevandet tillader det, drager vi på østerssafari, hvor vi sammen med en erfaren lokalguide lærer om Vadehavet og plukker spandevis af østers, som vi efterfølgende tilbereder i køkkenet på Højergård.

Vadehavsbureauet er også formidler af tilbud med overnatning.  

Antal deltagere
Mellem 20-32 personer.
Kun små grupper.
Byvandring i Højer, hvor vi hører fortællingen om bygningskulturen i grænselandet.
Læs mere her om Vadehavetsoplevelser

Sort sol i Tøndermarsken
I efteråret tilbyder vi også Sort Sol, når stæreflokke samles for at overnatte i Vadehavets rørskove, nogle aftener endda med tusindvis af fugle, der ligefrem formørker den lave aftensol. Dette enestående naturfænomen sker som et forsvar mod rovfugle og kaldes populært for sort sol.

Denne enestående naturoplevelse kombineres med en kort vandretur på Marskstien langs Vidåen og/eller et besøg på pumpestation. 

Vi tilbyder formidling i Danmarks største marskområde, østersplukning i de kolde måneder, samt unikke naturoplevelser med vores koncept Aktiv Gastro Tours. 

Tøndermarsken - Danmarks største marskområde  
Tøndermarsken byder på et enestående landskab i en vild og næsten ustyrlig natur tæt på landegrænsen til Tyskland. Et unikt naturområde, hvor livet med Vadehavet som nærmeste nabo, de salte vindesus og tidevandet konstant skaber grobund for en næringsrig jord og vilde urter. Det er også her man kan opleve Sort Sol, når store flokke af stære flyver i spektakulære formationer over vådområderne i Tøndermarsken. Østers- og sanketure oplever en stigende efterspørgsel i disse år.
Læs mere her om Tøndermarsken

Vores produkter under Aktiv Gastro Tours vil løbende blive videreudviklet.
Vi tager forbehold for ændringer i turindhold under dårlige vejrforhold.       

Læs mere om faglige studieture og lejrskoler ved Nationalpark Vadehavet og grænsen til Tyskland

Læs mere om moderne madoplevelser, traditionelle egnsretter og det berømte sønderjyske kaffebord

Læs mere om oplevelser fra Christiansfeld, Haderslev, Aabenraa i øst til Ribe, Højer, Møgeltønder og Nationalpark Vadehavet i vest.