Aktiv i naturen med guide til østerssafari, sanketure og sort sol

For alle madelskere har vi i samarbejde med Vadehavets Oplevelser på marskgården Højergård udarbejdet et tilbud kaldet Lokal Gastro, hvor din gruppe i rollen som nye "kokkeelever" inviteres til et par sjove timer sammen med en lokal kok i gårdkøkkenet på Højergård.

Vi besøger også en lokal rejevirksomhed i Havneby, hvor fiskerne fra Rømø stævner ud for at fange vadehavsrejer til eksport. Når tidevandet tillader det, drager vi på østerssafari, hvor vi sammen med vores erfarne lokalguide lærer om Vadehavet og plukker spandevis af østers, som vi på forskellige måder tilbereder i køkkenet på Højergård.

Det er muligt selv at booke overnatning på den charmerende marskgård. 

Antal deltagere
Mellem 20-32 personer.
Kun små grupper.
Der er også byvandring i Højer, hvor vi hører fortællingen om bygningskulturen i grænselandet.
Læs mere her om Vadehavetsoplevelser

Sort sol i Tøndermarsken
I efteråret tilbyder vi også Sort Sol, som er et af naturens forunderlige fænomener. Det sker når stæreflokke samles for at overnatte i Vadehavets rørskove, nogle aftener endda med tusindvis af fugle, der ligefrem formørker den lave aftensol. Dette enestående naturfænomen sker som et forsvar mod rovfugle og kaldes populært for sort sol.

Lokale naturvejledere har et indgående kendskab til Tøndermarskens flora og fauna, og tager os med på en rejse i den smukke natur.
Denne enestående naturoplevelse kombineres med en kort vandretur på Marskstien langs Vidåen og besøg på en pumpestation. 

Vi tilbyder formidling i Danmarks største marskområde, østersplukning i de kolde måneder, samt unikke naturoplevelser i moser, sluser, søer og eng med vores koncept Aktiv Gastro Tours. 

Tøndermarsken - Danmarks største marskområde  
Tøndermarsken byder på et enestående landskab i en vild og næsten ustyrlig natur tæt på landegrænsen til Tyskland. Et unikt naturområde, hvor livet med Vadehavet som nærmeste nabo, de salte vindesus og tidevandet konstant skaber grobund for en næringsrig jord og vilde urter. Det er også her man kan opleve Sort Sol, når store flokke af stære flyver i spektakulære formationer over vådområderne i Tøndermarsken. Østers- og sanketure oplever en stigende efterspørgsel i disse år.
Læs mere her om Tøndermarsken

Vores produkter under Aktiv Gastro Tours vil løbende blive videreudviklet.
Vi tager forbehold for ændringer i turindhold under dårlige vejrforhold.       

Læs mere om faglige studieture og lejrskoler ved Nationalpark Vadehavet og grænsen til Tyskland

Læs mere om moderne madoplevelser, traditionelle egnsretter og det berømte sønderjyske kaffebord

Læs mere om oplevelser fra Christiansfeld, Haderslev, Aabenraa i øst til Ribe, Højer, Møgeltønder og Nationalpark Vadehavet i vest.